Мъчително! Поредната мрачна прогноза за Шумахер!

Шампионът може да остане във вечна кома

Поредният зловещ слух за живота на Шумахер обиколи медийното пространство. Както вече съобщихме, лекарите са започнали да извеждат шампиона от състоянието, в което се намира. Професор Ханспетер Мьоке от известна клиника в Хамбург заяви, че най-трудният период за Шумахер тепърва предстои.

Той коментира, че е възможно да бъде приспан отново, тъй като поведението на пациенти в неговото състояние след събуждането им е непредсказуемо. Възможно е Шумахер да не си спомня нищо, да се опита да стане, дори и да прекъсне медицинската апаратура.

Вероятно той ще бъде приспан и ще бъде поставен в състояние на обикновен сън. Според други медици това състояние може да продължи вечно. Те заявиха, че е възможно след повторното приспиване на Шумахер, той никога повече да не се събуди.

Шумахер

Има вероятност Шумахер да остане завинаги в будна кома

Медиците са категорични, че събуждането на Шумахер е процес, който може да отнеме много време. Процедурата е не само дълга, но и болезнена. Ханспетер Мьоке коментира, че рискът за Шумахер е голям. Повечето пациенти в неговото състояние след събуждането си изпадат в будна кома. Професорът посочи, че това означава вегетативно състояние, в което шампионът ще бъде парализиран. Според лекарите фактът, че Шуми реагира е обнадеждаващ, но въпреки това не означава, че той ще се събуди.

Дни преди да започне процеса по извеждането му от комата, той е бил подложен на редица тестове. Шуми реагира, помръдвайки клепачите си. За съжаление тази информация не е официално потвърдена от говорителката му Сабине Кем.

Шампионът претърпя тежък инцидент на 29 декември миналата година. От тогава той бе поставен в медикаментозна кома, в която е вече повече от месец.

Лекарите са предупредили съпругата на немеца, че предстои специална терапия за раздвижване и възвръщане на говора, която ще продължи няколко месеца.

Не е изключено Шуми да не си спомня нищо, пише „ПИК“.

Източник: http://pravda.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *