Топ 5 на най-големите мистерии на човечеството

Най-големите мистерии на човечеството и до днес озадачават света

Векове наред си мислим, че знаем всичко за планетата ни, но има някои факти, които все още не можем да изясним и да намерим адекватен отговор на въпроси, свързани с тях. Ето някои от тях, които учените са сложили в топ 5 на най-големите мистерии на човечеството, а вие преценете сами.

Изгубеният град Атлантида

Той е една от най-старите и най-големи загадки на Земята. Още от незапомнени времена хората са издирвали Атлантида, за която се смята, че е потопена от цунами след земетресение. Гръцкият философ Платон я е описвал като остров, който се намира близо до Гибралтар, дом на най-голямата цивилизация на земята. Смята се, че са я обитавали най-красивите хора и че на нея се намира храма на Посейдон и светият Граал, който бил украсен със злато. Но до днес все още никой не е успял да намери, пише daily.mk.

Изгубената Атлантида сред най-големите мистерии на човечеството

Мистериозните мумии в северна Европа

Те са със сигурност са една от най-големите мистерии на човечеството. По същество това не са мумии, а напълно съхранени органи, които са намерени в много катакомби в Северна Европа. И въпреки че човешките тела се разлагат след смъртта, тези изобщо не са се разпаднали, а са останали с напълно запазена кожа и вътрешни органи. Хиляди от тези мумии датират още от времето на желязната епоха и на много от тях има следи от убийства, с което може да се предположи, че ставало дума за убиване на хора в рамките на някакъв езически ритуал. Но все още няма доказателства защо тези тела са така разхвърлени и защо са намерени части от тях в Германия, Ирландия, Великобритания и други северни държави от Европа.

Мистериозните мумии в северна Европа също са в класацията

Джак Изкормвача

Изкормвача е най-известният психар на всички времена, за когото и днес не се знае истинската самоличност. Става дума за сериен убиец, който е убивал през Лондон през 1888 г., и който е отговорен за бруталните убийства на най-малко пет жрици. През годините са се появили много теории за това кой би могъл да бъде този убиец, говори се дори и за членове на кралското семейство, но и до днес не е идентифициран.

Самоличността на Джак Изкормвача продължава да е загадка

Стоунхендж

За този паметник са написани много статии и книги, но никой досега не е успял да обясни неговата функция. Той се намира в долината Солсбъри в графство Уилтшър, кралство Великобритания. Състои се от много каменни блокове, всеки от които тежи шест тона и които са поставени по определен начин. Археолози са установили, че този паметник датира от 2500 до 3000 година преди Христа и се предполага, че е издигнат от една неолитска култура. И това е всичко, което се знае за него. Целта и значението му все още са загадка, което го прави една от най-големите мистерии на човечеството. Има много теории, но нито една няма солидни доказателства. Най-добре приета е тази, че Стоунхендж е гробище, което е потвърдено с намирането на няколко гроба в близост, датиращи от същия период.

Какво всъщност е Стоунхендж

Крал Артур

Крал Артур, мечът, забит в камък, съветникът Мерлин и рицарите на кръглата маса са част от легендите за могъщия владетел, който победил саксонците и създал царството на Англия, Ирландия, Исландия, Норвегия и Франция. Но за него не съществува нито едно солидно доказателства. Всичко се основава на легендата, която се разказвала сред воюващите войски, за да се повдигне морала им.

Мистерията около крал Артур е жива и до днес

И освен тази легенда – нищо друго. Нито едно доказателство за Ескалибур, Мерлин, рицарите. Въпреки липсата на доказателства за съществуването им, все още има много историци, които смятат, че крал Артур е съществувал и че трябва да мине само малко време, за да намери доказателства за неговото съществуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *