Сертов изтеглил 8000 лева в деня, когато изчезнал

Сутринта разходил кучето си спокоен, видяла го съседка

София, България

Основната полицейска версия за Петко Сертов е, че или е отвлечен или е убит. В деня на изчезването си той е изтеглил 8000 лева, а според негови приятели е направил хотелска резервация. Излязъл е от блока си до военното НДК в центъра на София, където живее в апартамент на 12-ия етаж.Бившият шеф на ДАНС се е качил в чужд „Фолксваген Голф“ и е тръгнал по ул. „Княз Борис I“ в посока бул. „България“, пише „24 часа“. Сутринта е разходил кучето си и е бил спокоен, разказа негова съседка.

„Петко Сертов е много отговорен и високоинтелигентен човек. Първо щеше да каже на съпругата си къде отива. Това, че не е взел мобилния си телефон, говори за някакъв проблем. Би си оставил телефона само ако е бил принуден“, каза Зоя Димитрова, която беше говорител на ДАНС по времето, когато Сертов оглавяваше агенцията.

Синът на Петко Сертов – Детелин, е студент в Страсбург. Той е обект на обсъждане от записан негов разговор с бившия червен депутат Младен Червеняков в Несебър на 11 юни 2011 г. Там Сертов казва на Червеняков, че ще посреща на летището евродепутат със сина си, за да ги запознае и Детелин да изкара там стаж. Сега момчето живее и работи в Брюксел и е сред инициаторите на младежкия клуб на АБВ в европейската столица. /БЛИЦ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *