Докато чисти за пореден път дома им, тя намира писмо от мъжа си…

Докато чисти за пореден път дома им, тя намира писмо от мъжа си…

Джулия се събужда една сутрин и вижда, че съпруга й го няма. През последните няколко месеца той се държи странно и нищо не е както преди, и естествено, тя веднага си прави прибързани заключения. Става от леглото, протяга се и се подготвя за един ден в чистене на къщата. И тогава вижда писмо на нощното си шкафче. Прочита го и не може да сдържи емоциите си:

Скъпа Джулия,

Пиша ти докато спиш. в случай, че не аз се събудя до теб.

При тези пътувания, аз прекарвам все повече време от другата страна и кой знае, може някой път въобще да не се прибера. 

В случай, че утре не мога да разбера какво ми се случва. В случай, че утре не успея да ти кажа колко ти се възхищавам и ценя решимостта ти да си до мен, да се опитваш да ме направиш щастлив, въпреки всичко. Както винаги си го правила. 

В случай, че вече не разбирам какво точно правиш. Когато залепваш бележки по вратите, за да не объркам банята с кухнята. Когато ме караш да се смея, като видя, че съм си обул обувките без чорапи. Когато поддържаш разговора, въпреки, че се губя на всяко изречение. Когато се приближаваш дискретно и ми прошепваш името на някое от внучетата ни. Когато с нежност отговаряш на пристъпите ми на ярост, които се надигат в мен срещу това нещо, което все повече ме превзема. 

Поради тези и много други причини. В случай, че утре не помня нито твоето, ние своето име.

В случай, че утре не мога да ти благодаря. 

В случай, че не мога да ти кажа за последен път, че те обичам, Джулия. 

Завинаги твой,

Т. А. М. Р.

Източник: lifebg.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *