Синът на шефа на ДАНС пушил канабис преди фатална катастрофа

Канабис е бил открит в кръвта и урината на загиналия при катастрофа син на шефа на ДАНС. Това стана ясно по време на днешното заседание на Софийски градски съд по делото за смъртта на 20-годишния Юлиян Георгиев, информира bTV. Инцидентът стана през април миналата година на „Симеоновско шосе”.Движещата се в насрещното платно кола направила ляв завой, за да влезе в парка и така препречила пътя на моториста. От удара той изхвърчал на метри и починал на място. Подсъдим е Георги Илиев, съсобственик на голяма верига пицарии. Той разказа днес пред съда, че е бил в шок, след като с колата си е ударил младия моторист и е помолил свидетелите да се обадят на телефон 112.

Пробата на Илиев за алкохол и наркотици е отрицателна. Според две допълнителни съдебни експертизи, автомобилът му е намалявал скоростта си, докато моторът се е движел с около 120 км/ч.

Тепърва ще се установи какво е било съдържанието на канабис в кръвта на Георгиев. Баща му Димитър Георгиев е частен обвинител по делото. От общината ще трябва да уточнят дали към момента на катастрофата Илиев е имал право да направи левия завой, при който е станал ударът.

Източник: http://www.blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *