Метеор над Атлантика, никой не разбрал

Метеор над Атлантика, никой не разбрал 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Метеор паднал на Атлантика, но никой не забелязал

Огромен метеор паднал във водите на Атлантическия океан тази седмица и освободил голямо количество енергия, като истинска атомна бомба, но когато това се е случило почти никой не го е забелязал, съобщават световните медии.

Метеоритът се взривил над Атлантика, избухвайки в атмосферата, на около 900 км от бреговете на Бразилия, и изгорял във въздуха, докато накрая като запалена топка паднал в океана.
По повод на силната експлозия, учените казват, че този удар обаче не е опасен.

„Ако метеорът е паднал в застроени площи, би счупила прозорците и би уплашил много хора, но мисля, че не би причинил сериозни щети”, казва Фил Плейт, изследовател в НАСА, който проучва този случай.

Подобни удари са се случили преди няколко години, като взрива над Челябинск през февруари 2013, когато са били ранени 1600 души. През тази година много малки метеорити са преминали почти незабелязано от астрономите. Припомняме ви, че преди няколко месеца в Тайван наблюдаваха огромен метеор, който прекоси небето им, а преди седмици в Индия, небесно тяло уби и човек–властите все още разследват проблема.

НАСА следи потенциално опасни обекти в пространството, но самите астрономи признават, че е възможно понякога и да пропусна. Такъв е бил случаят и с астероид, който бил забелязан едва в последния момент, когато вече е бил в близост до нашата планета.

Що се отнася до взрива на метеорита, който падна над Атлантика, учените официално заявиха, че не заплашва по никакъв начин живота или здравето на хората и е изгорял в по-голямата си част в атмосферата.

Метеор паднал над Атлантика, никой не разбрал

Метеор паднал над Атлантика, никой не разбрал

Последните месеци НАСА масово сигнализира за подобни случаи на падащи метеорити, като последния избухна преди няколко седмици. Скоро предстои и годишнината от падналия метеорит в Челябинск, който бе и най-големия паднал в последните няколко столетия на Земята. Новите тела, които падат на планетата с по-малка площ, но все повече зачестяват.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *