Бандюгите в Бургас треперят! Ето ги новите свръхполицаи в града!

Бандюгите в Бургас треперят! Ето ги новите свръхполицаи в града!

МВР – Бургас с нова успешна стратегия. Полицаи ловят престъпници, като пестят пари от гориво за служебни коли и в същото време спортуват. Велополицаите са различни от общоприетия профил на служителя на МВР – тежките кубинки са заменени с маратонки, синята униформа – със спортно облекло. А понеже поддържат форма с тренировките си и на ден изминават поне по 60 км, дамите не остават безразлични към тях. В добавка – говорят свободно и чужди езици, пише Дарик.Макар работният ден да е 12 часа, без обедна почивка и без възможност за дрямка по време на дежурство, желаещите за позицията са в пъти повече, отколкото са кандидатите да патрулират в полицейски автомобили.

„Имало е велопатрули преди много години, но решихме да ги възстановим, защото смятаме, че има по-голяма ефективност от тези, които са пеша или с автомобил. Гражданите като че ли ги чувстват по-близки – без звуковата сигнализация, синия буркан. Желаещите даже са повече, отколкото са местата, но очакваме да се увеличи щатната бройката“, разказа Георги Илиев, началник сектор „Охранителна полиция“ в 5-о управление на МВР-Бургас.

Работата на велополицаите е широкообхватна – арестуват наркопласьори, издирват болни, избягали от психодиспансера в Бургас, или помагат на разсеяни родители да намерят децата си.

Източник: blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *