Бойко Борисов: Предавам се другия понеделник, ако загубим изборите!

Ето какво отговори Бойко Борисов на въпросите на журналистите

Премиерът Бойко Борисов ясно заяви, че отива на избори в понеделник, ако ГЕРБ загуби изборите с Цецка Цачева. Премиерът бе категоричен, че с ДПС и БСП няма да преговаря за балотажа, нито ще търси подкрепа от други партии. Според него ГЕРБ се е представила най — добре, защото са играли честно със свой кандидат, докато останалите партии са се организирали в коалиции, в инициативни комитети и какво ли не още.

Борисов изрази мнение, че е изненадан от реформаторите и че е очаквал повече от тях. Според него разликата във вота между Цецка Цачева и Румен Радев е твърде малка, така че на втория тур неговата партия има реални шансове да спечели изборите. Освен това, той сподели, че са си взели някои поуки от местата, на които са имали по-слабо представяне. И накрая премиерът обобщи, че ако и на балотажа изгубят, отиват на предсрочни избори. Или по-точно казано излизат от управлението.

Специалистите по пиар и имиджмейкърите обаче са на мнение, че подходът с представянето на Цецка Цачева пред избирателите е бил погрешен. „Има една българска поговорка: По дрехите посрещат, по ума изпращат. Екипът на госпожа Цачева трябваше да се погрижи не само за представянето й на дебатите, но и за визията й. Все пак скандалът с първия ни дипломат в Люксембург е все още пресен, а и избирателите не оценяват не само качествата на кандидатите, но и визията им. А госпожа Цачева ще бъде лицето на България пред Европа. Вземете за пример премиерът на Канада или новата министър-председателка на Британия.“, допълват още те.

На въпрос дали е възможно да се преформатира кабинета с оглед резултата на РБ, премиерът заяви категорично „Не.” На въпроса, защо е казал, че ще разпусне правителството, ако не спечели първия тур на изборите, Борисов отговори, че ще подаде оставка, ако ГЕРБ не е първа политическа сила. Т.е. в момента генерала има преднина, но това е победа на инициативен комитет, а не на политическа партия.

Цецка Цачева може да подпали стола на Бойко Борисов

Цецка Цачева може да подпали стола на Бойко Борисов

Освен това, според него Цецка Цачева е много по — добре подготвена от Радев, във всяко едно отношение.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *