Самолетът на Чапекоензе – жертва на терористи? (Нови разкрития за трагедията)

Футболистите на Чапекоензе може да са станали жертва на терористичен акт

Самолетът на Чапекоензе може да е бил свален от терористи

Самолетът на Чапекоензе може да е станал жертва на терористичен акт. Разследващите трагедията не изключват възможността терористи да са свалили машината, вследствие на което загинаха 75 души. И практически целият отбор на футболният Чапекоензе.

Футболистите на Чапекоензе загинаха в самолетна катастрофа

Футболистите на Чапекоензе загинаха в самолетна катастрофа

Другата възможна причина за трагедията е недостиг на гориво. Пилотът на разбилия се самолет съобщил преди катастрофата за недостиг на гориво и отказ на електроснабдителната система. Това става ясно от аудиозапис на негов разговор с диспечерите, чието съдържание бе публикувано днес в колумбийския вестник „Коломбиано“.

„Искаме приоритет за захождане за кацане, имаме проблем с горивото!“, казва пилотът на втората минута от записа. След разговора самолетът започва бързо да губи височина.

Самолетът на боливийската авиокомпания „Ламия“ се разби близо до колумбийския град в понеделник. По последни данни на борда са се намирали 81 души, сред които 22 футболисти. Шест души са оцелели. Чапекоензе, за който играеше и бившият бранител на ЦСКА Фелипе Машадо, пътуваше за Меделин за първия мач от финала за Копа Судамерикана срещу местния Атлетико Насионал. Мачът трябваше да се играе днес.

Боливийската стюардеса Ксимена Суарес, която остана жива след катастрофата, заяви пред вестник „Коломбиано“, че разбилият се самолет е бил изправен, но не е бил предназначен за дълги полети, предават от Агенция ПИК.

Коментари чрез Facebook

коментара

Източник: razkritia.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *