Ексклузивно за войната! Самолетите и ракетите на „Адмирал Кузнецов” са готови за спецакция в Сирия

Ексклузивно за войната! Самолетите и ракетите на „Адмирал Кузнецов” са готови за спецакция в Сирия

Военноморската авиация на крайцера „Адмирал Кузнецов” се готви за мащабна операция в Източна Гута до Дамаск. Източник разказа пред „Руская весна”. Че палубните изтребители Су-33 трябва да бъдат задействани в ликвидирането на инфраструктурата на ислямистката групировка „Джейш ал Ислам”, окупирала Източна Гута.

 Ракетно-бомбените удари на „Сушките”, крилатите ракети „Калибър” от фрегатата „Адмирал Григорович” и ракетите на крайцера „Москва”, както и от стратегическите ракетоносци Ту-160 ще са насочени към укрепените командни пунктове на джихадистката групировка.
 
След масираните въздушни и ракетни удари в мащабно настъпление ще преминат сирийските въоръжени сили и техните съюзници, прочиствайки квартал след квартал от оцелелите бандити.
 
Към планирането на спецоперацията по прочистването на Източна Гута от терористите военните са пристъпили след отказа на няколко главатари от „Армията на исляма” да предадат своето оръжие и да приемат условията за амнистия или да последват терористите от „Джебхат на Нусра” и „Ахрат аш Шам” в провинция Идлиб.  
 
„Във връзка с успехите на правителствените войски в Алепо следващата най-вероятна стъпка ще бъде пълното освобождаване от терористи на населените пунктове в провинция Дамаск. След скорошното освобождаване от терористи на населените пунктове Хан еш Ших, Закия и Ел Мукалбия, които дълго време бяха бастион на „Джебхат aн Нусра” в предградията на Дамаск, дойде реда на радикалната групировка „Джейш ал Ислам” с щабквартира в Източна Гута”, разказа военният.
 
„Мощният импулс за примирие в Източна Гута може да придаде тласък на военните действия на правителствените войски с подкрепата на ВКС и ВМФ на Русия”, каза още източникът.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *